Objavljeno: 10.12.2014

Znanjem kroz svet - studentske organizacije AEGEE-Beograd


Studentske organizacije AEGEE-Beograd i BEST vas pozivaju na druženje, gde ćete kroz iskustva članova moći da čujete kako da na jeftin i zabavan način putujete, naučite o različitim kulturama, jeziku i istoriji, a ujedno i steknete neformalno obrazovanje i iskustvo, koje vam često fali na fakultetu. Jednostavno da spojite lepo i korisno. Prisutni će imati priliku da se upoznaju i sa samim radom organizacija.
10850102 10152586214593196 2540095501162649389 n

Članovi AEGEE-Beograda i BESTa su učestvovali na različitim događajima, radionicama i letnjim univerzitetima širom Evrope, družili se sa internacionalnim studentima, a ovom prilikom će sa vama podeliti ta iskustva, i približiti vam mogućnosti koje ove organizacije pružaju, kako da se aktivirate i što bolje iskoristite svoje studentske dane.

AEGEE Europe (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe) je najveći multidisciplinarni evropski studentski forum koji okuplja preko 220 univerziteta, iz više od 40 zemalja širom Evrope. Cilj mu je promovisanje ideje „Evropa bez granica“ i univerzalnog visokog obrazovanja dostupnog svima.

AEGEE Beograd je zvanično primljen u AEGEE Europe mrežu 12. novembra 1995. godine. Do sada je organizovao preko 50 međunarodnih manifestacija i izgradio ime ozbiljne i odgovorne studentske organizacije. Kao takav spada u red 10 najaktivnijih lokala u Evropi. Svake godine organizuje „Letnji Univerzitet“. Tom prilikom oko 30 studenata iz zemalja širom Evrope imaju priliku da upoznaju naš grad, zemlju, kulturu i običaje. Pored toga, studenti srpskih univerziteta preko AEGEE manifestacija svake godine posećuju Evropu, uče puno novih i korisnih stvari i upoznaju kako sebe sa Evropskom kulturnom baštinom, tako i Evropu sa srpskom kulturnom baštinom.

BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna, apolitična i nevladina studentska organizacija koja je u stalnom porastu. Još od 1989. godine obezbeđujemo komunikaciju i saradnju sa studentima u oblasti tehnike i tehnologije. Danas, u 95 lokalnih BEST grupa u 34 zemalja Evrope svakodnevno radi na ostvarenju ovog cilja. Mi izgrađujemo dobro organizovanu, moćnu, mladu i inovativnu studentsku organizaciju. 

Osnovna aktivnost BESTa je pružanje prilika studentima za dopunsko i neformalno obrazovanje, stvarajući na taj način dodatnu vrednost obrazovanju koje pružaju univerziteti. BEST takođe radi na poboljšanju procesa obrazovanja studenata. Konstantno se bavimo rešavanjem problema edukacije inženjera i dolazimo do rezultata uz pomoć svih studenata koji studiraju na 95 univerziteta na kojima je BEST prisutan.

Prezentacija će se odžati u prostorijama SKCa, Kralja Milana 48, 11.12., u 18h.

Pošto je broj mesta ograničen možete se prijaviti na sledeći email.

Više informacija o organizacija možete naći na sajtovima AEGEE-Beograda i BESTa.

arhiva novosti