Objavljeno: 30.04.2014

Volontiraj preko leta u Egiptu


Poziv za volontiranje preko leta u trajanju od 2 meseca u Egiptu.


Global Citizen program – program volonterskog iskustva u inostranstvu u okviru AIESEC organizacije nudi mogućnost studentima za učešće na projektu „EmpowerMe“ u Egiptu.

Projekat se realizuje u glavnom gradu Egipta, Kairu.

Projekat pruža inostranim volonterima nezaboravno letnje iskustvo kroz mogućnost da dodirnu srca i živote dece uzrasta od 8 – 12 godina. Studenti – volonteri imaće zaduženja da osposobe i podučavaju mališane o osnovama određenih obrazovnih oblasti poput matematike, istorije, geografije i engleskog jezika. Ovaj proces podučavanja vršiće se kroz kreativne radionice, zanimljive igrice i metode bojenja, crtanja i igranja kroz koje će, pored navedenog, deca sticati svest i o važnosti čuvanja zdravlja, izbegavanja raznih oboljenja i održavanja higijene.

Tokom šest nedelja koliko traje sam program, volonteri treba da naprave tri interesantne radionice na temu lične higijene, sporta i okruženja. Projekat je osmišljen tako da podstakne ovu ciljnu grupu da razmišlja šire na temu obrazovanja i brige o sebi i drugima. Ideja projekta je da se ovoj deci stvori osmeh na licu i pruži nada i prilka da razvijaju i promene nešto u sebi što će im na kraju pomoći da postanu mladi ljudi sa svešću da promene i razvijaju i druge oko sebe.

Student će volontirati u nevladinoj organizaciji po imenu ’’Sabeel el rashad’’. Vizija ove organizacije je da razvije 400 dece uzrasta od 8 – 12 godina u jednoj od egipatskih siromašnijih oblasti kako bi dobili šansu za bolju i perspektivniju budućnost. Kroz same radionice i predavanja provlačiće se metoda učenja ’’souk el gannah’’ čiji je cilj simulirano učenje dece različitim veštinama.

Tokom trajanja programa, svi inostrani volonteri organizovaće događaj po imenu ’’Global Village’’ na kome će predstavljati svoju zemlju, kulturu i nacionalne vrednosti. Tokom boravka u Kairu obezbeđen je jedan obrok, svakodnevni prevoz volontera do mesta gde volontira i kontakt sa osobom koja će biti kordinator volonteru za svakodnevne potrebe u mestu u kome se realizuje projekat.

Prijava


Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da popuniš prijavu na ovom linku http://globalcitizen.rs/apply i izabereš kancelariju na Ekonomskom fakultetu u svojoj prijavi. Bićeš kontaktiran u roku od 48h, a prijave su u toku.

Vreme trajanja projekta: 30.06. – 31.08.2014.

Uslovi za učešće:

- Student (nije važno koji fakultet i prosek)

- Imaš između 19 i 26 godina

- Nivo znanja engleskog jezika B1

Global Citizen je internacionalni program volontiranja, namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Za više detalja o ovom programu i prilikama koje pruža, posetite zvaničnu websajt stranicu www.globalcitizen.rs ili Facebook stranicu.


Izvor: www.portalmladi.com

arhiva novosti