Objavljeno: 05.04.2013

Uspešno je završen 7. Case Study Show


Case Study Show je manifestacija internacionalnog karaktera koja se sedmu godinu za redom organizovala pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka u periodu od 28. do 30. marta u Beogradu.
Case Study Show pružio je studentima priliku da steknu dragocena praktična iskustva i upoznaju se sa menadžerima vodećih kompanija na našem tržištu. Prva dva dana studenti Fakulteta organizacionih nauka u timovima sa kolegama iz Evrope prezentovali su svoja rešenja poslovnih problema, koje su pred njih stavile kompanije učesnice. Prezentacije rešenja održana je na srpskom i na engleskom jeziku. Sva izlaganja imala su javni karakter i njima su mogli prisustvovati svi koji žele da čuju inovativna rešenja realnih problema iz prakse. Kao i svake godine studentima učesnicima je omogućeno učešće na radionicama, koje će se održati nakon izlaganja rešenja za svaku od kompanija.

Prvog dana događaja na Fakultetu organizacionih nauka bio je organizovan i mini sajam zapošljavanja, na kom su studenti mogli da razgovaraju sa predstavnicima kompanija učesnica, kao i da im ostave svoj CV i tako ostvare priliku za potencijalno zaposlenje.

Case study show

Poslednji dan Case Study Show-a, Company Show, bio je otvoren za studente svih univerziteta u Beogradu. Ovaj dan je počeo Ignite-om. Ignite predstavlja koncept držanja kratkih prezentacija koje imaju za cilj da, na drugačiji način, predstave nove ideje publici. Glavni događaji Company Show-a bili su Case Speed Dating i Case Creative Room. Case Speed Dating omogućio je studentima učesnicima da se oprobaju u elevator prezentovanju, tako što će za 5 minuta predstaviti sebe i svoje ideje, na unapred definisanu temu, predstavniku kompanije. Case Creative Room pružio je priliku studentima učesnicima da rešavaju kraće poslovne probleme iz prakse koje im zadaju kompanije učesnice.
Prezentacije rešenja su u proizvoljnom obliku čime se podstiče kreativnost studenata i mogućnost primene specifičnih znanja i veština.

Osim ovih aktivnosti, svi prisutni mogli su da posete i Skill Fair - kratke radionice u vezi sa zapošljavanjem, koje su držali aktivni članovi ESTIEM-a zajedno sa Alumni članovima.

Trećeg dana Case Study Show-a bila je organizovana i svečana završnica, praćena obeležavanjem 7.rođendana ESTIEM LG Beograd. 

arhiva novosti