Objavljeno: 05.03.2015

Kroz program donacija Superste 7 miliona dinara za društveno odgovorne projekte i mlade lidere


• Superste podržava preduzetništvo i aktivizam u umetnosti, nauci i drugim oblastima • Prva faza godišnjeg ciklusa (Centrifuga) raspisana 4. marta za liderske ideje grupa i organizacija; konkurs za pojedince (Klub Superste) u drugoj polovini godine • Ključno mesto programa je interaktivna internet platforma Superste.net

Erste Banka je danas lansirala potpuno nov program donacija pod nazivom Superste. U okviru njega će tokom 2015. godine biti dodeljeno deset donacija po 500 hiljada dinara grupama i organizacijama za liderske projekte kojima doprinose razvoju zajednice, kao i deset donacija po 200 hiljada dinara izuzetnim pojedincima da realizuju sopstvene društveno odgovorne ideje.

Novi program donacija je namenjen mladim ljudima do 35 godina starosti, koji samostalno ili u okviru neformalnih ili formalnih grupa i organizacija imaju ideje za stvaranje projekata kojima će doprineti razvoju društva i postati članovi zajednice mladih profesionalaca koja se razvija.

Ključno mesto na kom će se program odvijati je interaktivna internet platforma Superste.net. Dodatno, u više gradova Srbije biće organizovani događaji za zainteresovane pojedince i organizacije. Dobitnici će biti određeni kroz više ciklusa glasanja javnosti, selekcijom od strane žirija, kao i na centralnom dešavanju Ideodromu.

Ovakvim programom želimo da snažnije doprinesemo buđenju preduzetničkog duha, aktivizma, umrežavanju, dijalogu između stejkholdera, kao i da povećamo transparentnost“, objašnjava Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci i dodaje: „Društveno odgovorni rad i preduzetništvo podrazumevaju širok dijapazon aktivnosti iz raznih sfera – poslovne, obrazovne, umetničke – koje stvaraju projekte i razvijaju inicijative koje mogu dugoročno koristiti široj zajednici i unaprediti društvo u kom živimo“.

Program donacija Superste je razvijen i realizuje se u saradnji sa Fondacijom Dokukino.

Program je prilagođen novom vremenu: veliki deo procesa se odvija onlajn, a sve ideje moraju da prikupe podršku zajednice u lokalnim sredinama i na društvenim mrežama. Osim novčane podrške, kreativni mladi lideri dobiće priliku da rade sa istaknutim ličnostima iz oblasti biznisa, nauke, umetnosti i obrazovanja, koji će im pomoći da od projekata naprave liderske inicijative koje će menjati naše društvo. To je i misija Dokukina,“ rekao je predsednik fondacije Darko Soković.

Detaljnije informacije o konkursima nalaze se na portalu Superste.net.

Izvor: Erste Bank


arhiva novosti