Objavljeno: 09.04.2014

Startup Weekend


Startup Weekend ponovo na Dvoru 9. maja


Pod pokroviteljstvom Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, Startup Weekend konačno ponovo dolazi 9. maja u Srbiju.

Prošle godine, nakon što je održan u preko 100 zemalja širom sveta i okupio preko 60 000 preduzetnika, prvi put je održan u Srbiji. Kreativni umovi – od preduzetnika do dizajnera prošlog marta ispunili su prostorije Kraljevskog Dvora i intenzivno raditi na sprovođenju svoje ideje u uspešan biznis za samo 54 sata i sada, godinu dana kasnije okupiće se ponovo!

Prošle godine preko 100 učesnika radilo je na 14 različitih ideja uz pomoć 15 mentora iz različitih oblasti i sve to uz aktivno učešće Kraljevske porodice, koja je bila prisutna tokom celog vikenda i naravno, slušala finalne prezentacije na kraju. Samo jedna od kompanija koja je nastala na događaju je Brides2Bride, internet platforma za drugačiji način planiranja venčanja, koja je ove godine dobila 90.000 eura grant za razvoj biznisa od Fonda za Inovacionu delatnost.

Njeni osnivači su se upoznali na Startup Weekendu, a jedan od njih je izjavio:

„Prošlogodišnji Startup Weekend je bilo najbolje utrošeno vreme i novac do sada. Rad na startapu, sa sjajnim ljudima i fenomenalnim i zaista posvećenim mentorima mi je mnogo pomogao da se dodatno motivišem i pokrenem. Upoznao sam mnogo sjajnih ljudi i sada mogu da kažem da su mi neki od njih zaista bliski prijatelji, a kao kruna svega toga je to što smo se koosnivač i ja upravo na ovom događaju povezali“

Startup Weekend Beograd okuplja preduzetnike, startap entuzijaste, softverske inženjere, dizajnere, gurue marketinga i sve koji su zainteresovani za izgradnju malih inovativnih biznisa. Startup Weekend je savršena prilika za upoznavanje sa potencijalnim partnerima sa kojima ćete svoju ideju pretvoriti u stvarnost, kao i mogućnost za već kreirane biznise da se unaprede i dođu do dodatnih izvora finansiranja.

Ovim povodom Nj. K. V. Prestolonaslednik Aleksandar poručio je:

"Ovaj događaj je nastavak važnog puta koji je moja fondacija pokrenula da neguje preduzetništvo u Srbiji. Kroz preduzetništvo Srbija će doći do inovacija, ekonomskog rasta, produktivnosti i pre svega zaposlenosti. Uz inteligenciju srpskog naroda, resurse koje zemlja poseduje, stratešku lokaciju i povoljne poreske uslove, Srbija može da bude startap središte regiona. Hajde da svi radimo ka ovom cilju.“


Bilo da imate poslovnu ideju ili neophodnu veštinu za pokretanje kompanije ovaj događaj je nešto što budući preduzetnici ne bi smeli da propuste.

Prvi dan je rezervisan za predstavljanje ideja i formiranje timova. Timovi će se sastavljati oko različitih koncepata, a u skladu sa veštinama i znanjima koje poseduju i ostatak vikenda će raditi na mapiranju, strategiji i izgradnji pravog biznisa.

Na događaju će u ulozi mentora i trenera prisustvovati ostvareni preduzetnici koji će sa učesnicima podeliti svoja iskustva, inspirisati i pomagati im. Poslednjeg dana timovi će predstavljati svoje biznise pred stručnim panelom sudija, kao i pred investitorima koji su zainteresovani za ulaganja u ovakav tip poslova.

Za prijave i sve dodatne informacije o ovom događaju molimo Vas da pogledate zvaničan sajt događaja, www.belgrade.startupweekend.org ili kontaktirate organizatore preko e-pošte #EM#656577656b6b62476c7f6579227f7d#EM#

arhiva novosti