Objavljeno: 16.01.2014

Simulacija rada Ujedinjenih nacija „SKIMUN 2014”


Simulacija rada Ujedinjenih nacija „SKIMUN 2014” održaće se na Zlatiboru od 4. do 7. marta.


“SKI Model United Nations” (SKIMUN) predstavlja jedinstvenu praktičnu diplomatsku obuku namenjenu mladim stručnjacima različitih kadrovskih usmerenja koja se odvija kroz simulaciju rada i zasedanja tela organizacije Ujedinjenih nacija. Konferencija će biti održana na Zlatiboru u periodu od 04.- 07.03.2014 u odmaralištu „Dunav”.


Na konferenciji će biti simuliran rad Saveta Bezbednosti, Saveta za ljudska prava UN-a i Međunarodnog suda pravde, gde će učesnici uz poštovanje regularnih pravila procedure imati zadatak da predstave rešenja u vidu UN rezolucija. Pored učesnika iz Srbije i regiona, na samom događaju će učestvovati i gosti iz zemalja afričkog kontinenta, Evrope i Bliskog istoka.

Učesnicima je omogućen trodnevni polupansion u odmaralištu „Dunav“ sa upotrebom spa i wellness usluga. U cenu je takođe uključeno i izdavanje sertifikata, potvrde o učestvovanju i konferencijski materijal.

„SKIMUN” je projekat Akademije nacionalnog razvoja, organizacije koja se bavi podsticanjem funkcionalnog obrazovanja, naučne i kulturne prosvećenosti građana kao i pružanjem pomoći pojedincima i institucijama koje deluju u cilju postizanja sličnih ciljeva.

ANR takođe promoviše značaj i sprovođenje neformalnog obrazovanja, organizovanje sportskih skupova, humanitarnih i kulturno-umetničkih događaja, seminara, kao i približavanje naučno-istraživačkog rada studentima i mladima i povezivanje domaćih studenata u dijaspori.

Prijava


Prijave za konferenciju „SKIMUN“  traju do 25. januara.

Prijavu, kao i više detalja, možete naći na zvaničnoj stranici samog događaja www.skimun.org kao i na FB stranici https://www.facebook.com/SKImodelUN

arhiva novosti