Objavljeno: 02.04.2014

Otvoren sajam zapošljavanja Top Job


Otvoren je peti po redu sajam zapošljavanja Top Job u Belexpocentru na Novom Beogradu, a 20 kompanija su ponudile od 500 do 700 radnih mesta, među kojima su najtraženiji operateri, prodavci i programeri.


Tokom dvodnevnog sajma, zainteresovani će moći do 19.00 i u četvrtak 03.04.2014. do 18.00 sati, da predaju radne biografije poslodavcima, među kojima su, između ostalog, kompanije Delheize, NIS, VIP mobitel, ÐAK, Fiat automobili Srbija, itd.

Poslodavci najviše traže operatere za rad u kol centrima sa odličnim znanjem nekog od stranih jezika (nemački, francuski, italijanski, španski, holandski, engleski...), prodavce u maloprodajnim objektima i programere.

Organizator Top Joba Marina Antić, rekla je Tanjugu da prvog dana očekuju da će sajam posetiti između tri i pet hiljada građana, a da će drugog dana zbog medijske podrške biti čak i više.

Ovo je peti put da se sajam zapošljavanja održava na našoj opštini, a kod nas realno ima i najviše poslodavaca koji mogu da zaposle. Većina njih ima sedište ovde, rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

On je dodao da ta opština radi u okvirima zakonskih mogućnosti na tome da pomogne mlade preduzetnike tako što im centar za razvoj lokalne ekonomije u prva tri meseca plaća sve troškove poslovanja.

Mladi preuzetnici mogu da dođu kod nas, a mi ćemo, takođe, pokušati da ih usmerimo ako se odluče za samostalan biznis, rekao je Šapić.

Potpredsednici sektora za ljudske resurse kompanije Delhaize Srbija, koja je i prijatelj ovogodišnjeg sajma, Sanja Jevđenijević rekla je Tanjugu da se to preduzeće trudi da svakoj biografiji da značaj, mada ne može na svaku da odgovori.

Sajam daje mogućnost ljudima da u razgovoru dođu do onih odgovora koji se tiču njihove lične karijere, a i poslodavci mogu da prepoznaju usmerenja koja se samo na osnovu CV ne vide, kaže ona.

Na pitanje koliko bi ta kompanija ljudi mogla da angažuje u ova dva dana, Jevđenijevićeva je navela da to zavisi i od fluktuacije u samoj firmi, te da u sistemu poput Delhaizea, to mogu da budu ogromne cifre mesečno.

Mi se trudimo da na rukovodeće pozicije "povlačimo" ljude unutar kompanije, ali i da angažujemo ljude sa strane, najpre na nižim pozicijama, kako bi razumeli šta znači raditi u toj kompaniji, objasnila je ona.


Izvor: bizlife.rs, Tanjug

arhiva novosti