Objavljeno: 23.02.2015

Privredni forum mladih 2015


Udruženje Privredni forum mladih (PFM), pod pokroviteljstvom Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Univerziteta u Beogradu i Privredne komore Srbije, organizuje međunarodnu konferenciju „Privredni forum mladih 2015“, koja će biti održana u periodu od 21. do 23. aprila 2015. godine u prostorijama Rektorata i Privredne komore Srbije.
19779 studenti foto shutterstock 59784454 300x0

Učešće na konferenciji ,,Privredni forum mladih 2015“ potvrdili su visoki zvaničnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na čelu sa ministrom Srđanom Verbićem, Ministarstva omladine i sporta, Rektorata Univerziteta u Beogradu i Privredne komore Srbije. Među učesnicima će se naći i privrednici, akademski radnici, studenti, kao i inostrani predstavnici privredno razvijenih zemalja i predstavnici Evropske unije.

Cilj konferencije je sprovođenje aktivnosti i programa koji će mladim ljudima omogućiti sticanje praktičnih znanja i kompetencija neophodnih za uključivanje u svet rada kroz njihovo povezivanje sa privredom, uz stvaranje pozitivne klime za pokretanje biznisa u cilju smanjenja nezaposlenosti među mladima.

Pokrovitelj konferencije, Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), najviše je predstavničko telo studenata, predviđeno članom 22. Zakona o visokom obrazovanju, osnovano radi ostvarivanja zajedničkih interesa studenata kao partnera u procesu visokog obrazovanja u Republici Srbiji, koordiniranja rada i utvrđivanja zajedničke politike studentskih parlamenata univerziteta u Republici Srbiji i obavljanja poslova utvrđenih zakonom. Privredni forum mladih je novoosnovano dobrovoljno, nevladino, nestranačko, nepolitičko i neprofitno udruženje, koje čine mlade osobe koje se bave aktivnostima namenjenim smanjenju nezaposlenosti među mladima.

Više informacija na web stranici www.pfm.rs


arhiva novosti