Objavljeno: 30.09.2013

Prezentacija programa Chevening stipendija


Jednogodišnje master studije, koje finansira britanska vlada pomogle su mnogim liderima u oblasti biznisa, politike, građanskog društva i kulture u Srbiji da unaprede svoju karijeru.


Prezentacija programa Chevening stipendija biće održana 3. oktobra 2013. godine od 14:30-15:30 časova u Zelenoj Sali (amfiteatar na 2. spratu) u zgradi Narodne banke Srbije (Nemanjina 17).

Ako želite da dođete na prezentaciju možete se registrovati (poslati puno ime i prezime i broj LK) na #EM#42646e647664626226595a4f4c6b6d603e767d653a607d#EM#
Rok za slanje prijava je sreda 2. oktobar u 15:30h.

Informacije o stipendiji


Ako ste već pokazali potencijal u oblasti kojom se bavite i želite da dalje razvijate svoju karijeru, Chevening (Čivning) stipendija vam može pomoći da taj cilj i ostvarite.

Prioritetne oblasti ovogodišnjih stipendija su usmerene na proces evropskih integracija:

  • ekonomija i zaštita konkurencije
  • međunarodni odnosi i rešavanje konflikata
  • reforma pravnog sistema
  • reforma javne uprave
  • demokratizacija, ljudska i manjinska prava


Chevening stipendija, koju finansira Foreign and Commonwealth Office, pokriva troškove školarine (za MBA studije maksimalni iznos koji stipendija pokriva je £12,000), potrebne literature, putnih i troškova britanske vize, kao i mesečnu nadoknadu za druge životne troškove.

Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, i pored diplome visokog obrazovanja u trenutku podnošenja aplikacije moraju biti prijavljeni za jedan od zvaničnih testova engleskog jezika (IELTS, TOEFL, PTE Academic test) i imati najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti (može i nezvanično poput volontiranja), a starosna granica ne postoji.

Za više informacija posetite: http://www.chevening.org/serbia/


arhiva novosti