Objavljeno: 14.10.2014

Otvorene prijave za Forum Istočnog Partnerstva Mladih (Eastern Partnership Youth Forum)


Forum gde će mladi imati priliku da se upoznaju sa kreativnim rešenjima, i među-sektorskim pristupima zapošljavanju mladih

Forum Istočnog Partnerstva Mladih (Eastern Partnership Youth Forum), organizovan je od strane Agencije Internacionalnih Programa za mlade, odnosno Nacionale Agencije Erasmus+ programa u Letoniji, u saradnji sa Evropskom komisijom, kao i Ministrastvom spoljašnjih poslova Letonije i Ministarstvom obrazovanja i nauke. Finalni rezultati sa ovog foruma biće izloženi na četvrtom po redu Samitu Itočnog Partnerstva, koji će biti održan u Rigi u maju, 2015. 


Riga1

Forum je posvećen razvoju i povezivanju istočnih zemalja, sa posebnim naglaskom na saradnju mladih. Kroz različite panele, predavanja i radionice, učesnicima će se približiti problem zaposlenosti mladih u ovom delu Evrope, sa fokusom na:

  • Programe mobilnosti i partnerstva (Evropska Unija, Savet Evrope, UN, itd.)
  • Među-sektorskoj saradnji
  • Razmeni inovativnih i uspešnih ideja iz prakse
  • Razvoju politike mladih.

Učesnici će imati priliku da kroz aktivno učešće na forumu pomognu razvoj ovog problem koji pogađa mlade širom Evrope, i da svojim idejama i primerima iz prakse dođu do inovativnih rešenja. Kroz forum oni će diskutovati o uticaju učešća zaposlenosti mladih na tržište rada ali i o programima koji podstiču njihovo zapošljavanje.

 

Traže se mladi ljudi, koji su aktivni u organizacijama koje se bave mladima, i koji žele da kroz svoje aktivno učešće doprinesu razvoju politika i programa za usavršavanje mladih i njihovog zapošljavanja.

 

Forum će se održati u Rigi, Letonija od 9. do 11. februara, 2015. Prijave su otvorene do 31. oktobra, 2014. Projekat je finansiran od strane Erasmus+ programa i Evropske komisije, tako da su svi troškovi pokriveni.

Više informacija, kao i o načinu prijavljivanja, možete naći ovde.


Izvor: SALTO-YOUTH


arhiva novosti