Objavljeno: 09.09.2014

Od naredne godine elektronski sajmovi zapošljavanja


Najavljene nove aktivnosti NSZ od naredne godine.


Zamenik generalnog direktora Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Srbije Dragan Sikimić najavio je održavanje elektronskih sajmova od naredne godine.

"Na tome radimo zajedno sa ambasadom Švedske, koja se ponudila da finansira projekat, zajedno sa njihovom agencijom za razvoj SIDA, vrednosti od oko 2,7 miliona evra, ", rekao je Sikimić, na otvaranju Sajma zapošljavanja u Kragujevcu, i naveo da projekat na povećanju zapošljavanja, predviđa i elektronske sajmove, za šta je nezaposlenima potreban samo kompjuter.

Naglašavajući da ukoliko nezaposleni nemaju kompjuter, može doći do filijale NSZ gde će dobiti svu pomoć oko učešća u takvim sajmovima, Sikimić je rekao da elektronski sajam zapošljavanja omugućava pristup u isto vreme većeg broja korisnika, kao i smanjenje troškova.

Govoreći o zanimanja koja su najtraženija, Sikimić je rekao da su na prvom mestu zanatska, a da nezaposleni građani izbegavaju da idu na prekvalifikacije.

"Nedostaju nam varioci, koji uvek mogu da nađu posao kako u zemlji, tako i unostranstvu, zatim ugostiteljska struka i neke proizvode struke u obradi metala", rekao je Sikimić i dodao da među nezaposlenima u Srbiji ima dosta menadžera, kao i drugih zanimanja iz neproizvodnog sektora.

Izvor: BIZLife

arhiva novosti