Objavljeno: 29.12.2015

Na ovim poslovima ljude plaćaju da bukvalno ne rade ništa


Da li je ovo vaš posao iz snova?
NE RADI NISTA

Naprotiv, od vas se na tim poslovima očekuje lenjost ili da radite stvari kojima se i inače bavite.
 
Profesionalac za spavanje
Dobre vesti! Dok spavate vi možete i da zarađujete. Profesionalne spavalice zarađuju i do 18.000 dolara godišnje učešćem u studijama o snu.
 
Model
Možete biti plaćeni dok kraj vas boravi neko ko vas fotografiše čitavog dana. Ukoliko ste među onima koje privlači selfi-ludilo, ovo deluje kao idealan posao.
 
Noćna smena recepcionara
Ako ne mislite da menjate svoj raspored spavanja, probajte da radite kao noćni recepcionar. Posebno ako je reč o malom hotelu ili periodu van sezone. Bićete srećni da vidite nekoliko gostiju tokom noći.
 
Fotograf
Pravite nebrojeno mnogo fotki gde god da krenete? Neke od njih možete prodati na takozvanim „stock photography“ sajtovima ili pokrenuti sopstveni sajt.
 
Profesionalni gejmer
Ako vas nervira što morate da ostavite video igrice da biste išli na posao, prestanite sa tim. Ima više načina da za igranje igrica budete plaćeni. Ako ste zaista dobri, možete biti profesionalac. Ili možete testirati igrice kako bi se otkrili bagovi.
 
Degustator
Ako volite hranu, ovo je posao za vas. Degustatori godišnje zarađuju od 40 do 75 hiljada dolara. Čitavog dana sedećete i dobijati besplatnu hranu.
 
Liftadžija
Iako se smatra da za liftadžijama više nema potrebe, i dalje je moguće pronaći ih. Oni su plaćeni da pritiskaju dugmiće i voze se u liftu čitavo radno vreme.
 
Sakupljač sličica slatkih ljubimaca
Volite da posmatrate slike i video-klipove slatkih životinja? Postoji posao u kojem ste plaćeni upravo za to, a možete da zaradite i do 40.000 dolara mesečno. Sličice se koriste za razne internet stranice i TV programe.
 
Kritičar spa-centara
Zašto biste plaćali odlazak u spa-centre kada za to možete biti i plaćeni? Ovi kritičari baškare su u udobnim krevetima i probaju masaže koje su u ponudi i o tome kasnije pišu izveštaj. Ovaj posao plaćen je 90.000 dolara godišnje.

Izvor: 24sata.rs

arhiva novosti