Objavljeno: 08.04.2014

Letnji Univerziteti 2014


AEGEE Beograd vas poziva na prezentaciju “Letnjih Univerziteta 2014.”, gde će biti predstavljen projekat i sam proces apliciranja.


Prezentacije će se održati 16. aprila, u prostorijama Info Room-a, u ulici 1300 Kaplara br. 2, (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg br.5), sa početkom u 16h.

Projekat “Letnjih Univerziteta 2014.” predstavlja jedan od najstarijih i najvećih projekata u AEGEE-u, koji ima za cilj da mladim ljudima širom Evrope, omogući da kroz putovanja, interkulturalne razmene, različite vrste edukacija, upoznaju studente slične sebi i tako obogate svoje iskustvo.

Ove godine u portfoliju se nalaze 82 Univerziteta, u preko 115 gradova (http://www.projects.aegee.org/suct/su2014).

Svaki od Letnjih Univerziteta ima drugu tematiku, od mediteranskog kulinarstva do politickih odnosa u Evropskom parlamentu. Na prezentaciji će biti predstavljen i AEGEE-Beograd, kao jedna od najvećih medjunarodnih studentskih organizacija u Beogradu.

 Kroz svoj rad AEGEE-Beograd, želi  studentima da pokaže kako da se aktiviraju u jednoj ovakvoj studentskoj organizaciji, steknu neformalno obrazovanje i postanu deo studentske mreže od preko 13 hiljada studenata širom Evrope.

AEGEE-Beograd (www.aegee-beograd.org) je član AEGEE-Europe i predstavlja jednu od najaktivnijih studentskih organizacija u Beogradu danas. Osnovan je 1995. godine i do danas je imao više od 50 uspešnih međunarodnih studentskih projekata. Funkcioniše kao volonterska, neprofitna studentska organizacija, koja ima za cilj  da studenti pored akademskog odrazovanja, steknu znanja, veštine i radno iskustvo koje će ih učiniti kompletnom ličnošću u ličnom i profesionalnom smislu. Letnji Univerzitet je najveći projekat koji se organizuje svake godine, u svim delovima Evrope. AEGEE-Beograd ima zvaničnu podršku Univerziteta u Beogradu i Ministarsva kulture u radu na svim svojim projektima.  

arhiva novosti