Objavljeno: 09.02.2015

Kreativna radionica Shhhumigrad


Shhhumigrad je kreativna muzička radionica za koju nije potrebno muzičko predznanje ni iskustvo, a na kojoj se učesnici pripremaju da izvode muziku pisanu za istovremeno sviranje na pet različitih lokacija u Beogradu, služeći se isključivo objektima nađenim na licu mesta (delovi fasade, nameštaja i sl.).
sumigrad radionice

Radionica je otvorena za decu, školarce, studente, zaposlene, nezaposlene, penzionisane, ljude svih sposobnosti i potreba, koji su u mogućstvu da redovno dolaze i učestvuju. Pored njih, u javnim nastupima će, pored učesnika radionice, sudelovati i sama publika. Na radionici će učesnici pripremiti koncert koji će biti održan na jednoj od lokacija – Španskoj kući u Savamali, dok će video snimci sa ostale četiri lokacije istovremeno biti prikazani na platnu.

Ovde možete naći link preko koga se možete prijaviti na radionicu.

Shhhumigrad je projekat koji za cilj ima predstavljanje kreativnog potencijala koji imaju zapostavljena mesta, kao i ostvarivanje pozitivnih rezultata nastalih u saradnji između ljudi koji se međusobno ne poznaju. Pored toga, ovaj projekat teži da ostvari dublju i ličniju konekciju učesnika sa okruženjem u kome živimo, kao i da demonstrira značaj pojedinaca u ostvarivanju višeg cilja.

Ovaj projekat nastao je kao plod višegodišnjeg iskustva Maje Bosnić, doktoranda kompozicije na Goldsmits Univerzitetu u Londonu i člana Gradske Gerile. Maja, koja je autor i vođa radionice, do sada je ostvarila više uspešnih projekata u ovom miljeu u saradnji sa Gradskom (Goethe) Gerilom i Udruženjem „Zabuna“ iz Beograda, kao i sa uduženjem 4,99 iz Poljske. Njena istraživanja baziraju se na ispitivanju kreativnе moći publike, amatera i muzički-nestručnih lica, dok njihove rezultate predstavlja kroz kompozicije u kojima publika učestvuje u izvođenju. Dosadašnje projekte izvela je u Srbiji i Evropi uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Evropske kulturne fondacije.


arhiva novosti