Objavljeno: 02.10.2013

Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede dr Zoran Đinđić za 2014. godinu


Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede dr Zoran Đinđić za 2014. godinu
Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj po jedanaesti put raspisuje konkurs za dodelu Stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom.
U okviru programa trideset izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Bosch, Volkswagen i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju.

Program je 2007. godine proširen i na ostale zemlje Zapadnog Balkana, tako da će se i ove godine stipendistima iz Srbije pridružiti i kolege iz susednih zemalja.
Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđića u proleće 2003. godine.

Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji. Starosna granica je do 30 godina.

Online prijava traje od 1. oktobra 2013. godine do 10. novembra 2013. godine

Detaljnije informacije o programu i prijavi  mogu se naći na web adresi: http://www.stipendienprogramm.de  


arhiva novosti