Objavljeno: 26.02.2015

Kako da se organizujete pred ispit?


"Eh da mi je još samo jedan dan!" svakako je jedan od najčešćih izgovora koje studenti koriste pred ispit. Iz tog razloga je jako bitno da se na vreme organizujete, odnosno napravite raspored za svaki dan. Tako ćete se lakše opustiti, imaćete vremena i za učenje i zabavu, a sve to naravno doprinosi vašem samopuzdanju sto rezultira položenim ispitom i većim ocenama.
study hard

Mi vam ovde nudimo par saveta kako da se što bolje organizujete i što lakše položite ispit.
  • Napravite sedmodnevni raspored obaveza. Izračunajte vrme koje vam je potrebno za svakodnevne dnevne aktivnosti i razonodu, kao što su sportske aktivnosti, druženje sa prijateljima ili čišćenje stana. Zatim izračunajte vreme koje imate na raspolaganju za učenje,kao i koliko vam je vremena realno potrebno da biste savladali neki ispit. 
  • Držite se osmišljenog plana. Naravno uvek imajte na umu da stvari ne idu kao što ste planirali, i često se dešava da izgubite vreme na neke manje bitne obaveze. Bitno je da odredite svoje prioritete i od čega to imate najviše koristi u budućnosti.
  • Pratite koliko i kada ste učili. Jako je bitno da se pridržavate unapred napravljenog rasporeda. Usredsredite se na učenje i eliminišite iz okruženja sve ono što bi moglo da vam skrene pažnju sa knjige, telefon, računar, itd. 
  • Budite uporni i fokusirani. Možda će vam u početku biti teško da se pridržavate svakodnevnog rasporeda, ali ako se fokusirate na ono što vam je bitno i postavite prioritete učenje će vam postati navika i deo svakodnevnice.

arhiva novosti