Objavljeno: 01.04.2015

International Student Week in Belgrade 2015


Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, prijave su otvorene do 1.aprila!

734423 231611060316292 2086192391 n

Omladinsko udruženje „Svetski omladinski talas“ je otvorilo prijave za učešće na 9. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2015 (ISWiB – International Student Week in Belgrade), koja će se održati od 12. do 19. jula u glavnom gradu Srbije. Ovogodišnja tema festivala nosi naziv „Unwrap“.

Svake godine, „ISWiB“ festival okupi oko 200 studenata iz više od 40 zemalja sveta, te predstavlja jedan od najvećih studentskih festivala u Jugoistočnoj Evropi. Cilj projekta je umrežavanje mladih ljudi, jačanje tolerancije i borba protiv predrasuda. Učesnici će raditi sa svojim kolegama u jednoj od radionica kako bi osmislili i ponudili moguća i održiva rešenja za neke od gorućih društvenih problema. Radionice na festivalu su kreirane na način da se uklapaju u ovogodišnju temu.

Ove godine organizovaće se 9 različitih radionica. Svaka od njih će se baviti određenim društvenim problemom, koje će učesnici analizirati koristeći zasebnu tehniku rada. Ponuđene radionice su:

• „Unwrap the Critic”

• „Unwrap the StartApp”

• „Unwrap the Pattern”

• „Unwrap Belgrade”

• „Unwrap the Contrast”

• „Unwrap the Unexpected”

• „Unwrap that Walk of Life”

• „Unwrap the Old Hold”

• „Unwrap the Antibiotic”

• „Guerilla Unwrap”

 

Ko može da učestvuje?

 „ISWiB“ festival je namenjen svim studentima. Sve oblasti studija dolaze u obzir, s obzirom na činjenicu da će se učesnici baviti različitim problemima iz različitih oblasti nauke, kulture i društva uopšte. Takođe, osobe koje nemaju status studenta, ali su u skorašnjem periodu završili studije, takođe su dobrodošle da se prijave.


Troškovi učešća

Domaći studenti koji studiraju na nekom od univerziteta u Srbiji plaćaju troškove učešća u iznosu od 40€. Za studente iz inostranstva, troškovi učešća iznose 120€. Cena participacije za studente iz inostranstva obuhvata smeštaj tokom trajanja festivala, hranu (pun pansion), te materijale za radionice. Za domaće studente, u cenu participacije je uključena hrana i materijali za radionice. Domaći studenti iz Srbije ukoliko žele, mogu tražiti i organizovanje smeštaja, ali u tom slučaju plaćaju punu cenu učešća kao i studenti iz inostranstva. Troškovi puta, vize i džeparac nisu pokriveni od strane organizatora.

Rok

Rok za prijavu je 1. april 2015. u 23:59 h (po srednjoevropskoj vremenskoj zoni). Više informacija možete naći OVDE


arhiva novosti