Objavljeno: 28.05.2015

Ispoljite vašu kreativnost!


Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ uvodi novi kurs – DEKUPAŽ
dek

Ovog proleća Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ uvodi novi kurs – DEKUPAŽ. Ova tehnika predstavlja umetnost kojom se mogu ukrašavati različiti predmeti, izrađivati unikatni pokloni, oživljavati stari komadi nameštaja itd. Njena primena je gotovo neograničena, s obzirom da se može izvoditi na skoro svim materijalima kao što su  drvo, staklo, keramika, plastika, zidovi, tekstil, sveće... Možete ukrasiti i restaurirati skoro svaki predmet koji poželite. Isto tako, dekupaž može biti praćen različitim stilovima od kojih se najviše se koristi tzv. salvetna tehnika, a pored nje i krakle tehnika koja daje starinski izgled predmetu. Znanje ovih tehnika pruža vam pristupačan način da ispoljavate svoju kreativnost, da obnavljate stare stvari, uređujete dom i izrađujete unikatne poklone.

Na osnovnom kursu dekupaža naučićete do detalja kako se ova tehnika primenjuje kada se radi pomoću salveta i rižinih papira na drvetu i keramici u kombinaciji sa „shabby chic“ tehnikom farbanja i drugim tehnikama. Saznaćete i koje su pristupačne alternative materijalu za dekupaž, kao i na koji način možete sami štampati motive koje poželite. Imaćete priliku da od početka do kraja dekupažirate predmet od drveta ili keramike uz svu potrebnu asistenciju i informacije. Na kraju dvodnevnog kursa bićete u potpunosti osposobljeni da sami uređujete i ukrašavate razne predmete pomoću ove korisne i kreativne veštine.

Kurs se odvija subotom i nedeljom i predviđeno je da se sve tehnike pređu za mesec dana. Pored osnovnog kursa koji traje dva dana, polaznici mogu izabrati i ostale tehnike koje žele da nauče, a cena je 1000 dinara po danu. Prijave na http://bozidaradzija.com/dekupaz/ 

Centar za obrazovenje i kulturu “Božidarac 1947” je vodeća institucija u oblasti neformalnog obrazovanja, čiji je osnivač GO Vračar.  Naš cilj je da kroz različite obuke edukujemo i osposobimo zaposlene kako bi brže i bolje obavljali svoje radne zadatke. Profesionalnim poslovanjem nastojimo da zadovoljimo potrebe svih naših saradnika, polaznika  i korisnika usluga. U okviru centara pružamo mogućnost edukacije, učenja i usvajanja novih veština i zanata, stranih jezika, otkrivanje istinskih sklonosti, talenata i afirmaciju stvaralačke ličnosti.


arhiva novosti