Objavljeno: 25.02.2014

EBEC Beograd 2014 - Beogradski Dani Inženjera


Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd poziva sve zainteresovane studente inženjerskih struka da učestvuju u takmičarskom i edukativnom delu manifestacije "EBEC Beograd - Beogradski Dani Inženjera", koja se ove godine održava od 13. do 17. marta.


Od 13. do 17. marta 2014. godine na Mašinskom i Tehnološko-metalurškom fakultetu Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd organizuje manifestaciju "EBEC Beograd - Beogradski Dani inženjera", pod sloganom "Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!"

Tokom petodnevnog programa namenjenog studentima svih inženjerskih struka Univerziteta u Beogradu, pored prilike studentima da pokažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući u takmičarskom delu, biće organizovan i edukativni program, u cilju širenja neformalnog obrazovanja svakog budućeg svestranog inženjera.

Takmičenje


EBEC Beograd (European BEST Engineering Competition) po sedmi put nudi odličnu priliku studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta da u timskom okruženju pokažu, ali i razviju svoje potencijale rešavajući aktuelan i konkretan problem takmičeći se u jednoj od dve kategorije - Timski dizajn i Studija slučaja.

- Timski dizajn predstavlja trenutno najkreativniju i najproduktivniju vrstu nadmetanja, koje podrazumeva rešavanje određenog inženjerskog problema konsturisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput dizalice, katapulta, letelice ili mosta. U ovoj kategoriji studenti će iskazati svoju dovitiljivost, kreativnost, tehničko znanje kao i mnoge druge osobine koje krase budućeg kvalitetnog inženjera.

- Studija slučaja, kao druga kategorija takmičenja, razvija posebnu vrstu prezentovanja rešenja tehničko-menadžerskog problema koje zadaje kompanija određene inženjerske struke. U ovom nadmetanju studenti testiraju svoje prezentacione sposobnosti, koristeći prethodno iskustvo, originalnost i inovativnost.

Pobednici na lokalnom nivou kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (Balkan Regional Engineering Competition), koje će se ove godine održati u Nišu. Potom, pobednici ovog nivoa takmičenja odlaze na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC Final - European BEST Engineering Competition) u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Prijava


Prijava se vrši online putem - ovde, a otvorena je do 10. marta 2014. godine.
Edukativni program Beogradskih Dana Inženjera klasifikovan je u sledeće celine:


"Upoznaj budućnost" - Predstavljanje kompanija: Studenti će putem prezentacija i razgovora sa predstavnicima kompanija čuti koje su to inovacije i programi koje nude studentima za usavršavanje. Pored toga, biće organizovana predavanja vezana za aktuelne teme iz oblasti inženjerstva koja će držati eminentni stručnjaci.

"Probudi kreativnost" - Sajam nauke: U cilju promovisanja inženjerskih dostignuća, talentovani studenti i predstavnici naučnih instituta prezentovaće radove iz svojih struka. Ovim putem studenti će imati priliku da saznaju o mogućnostima primene inženjerstva na kreativni način.

"Budi uspešan" - BEST Beograd ima za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente kako da rade u timovima, unaprede svoje prezentacione veštine, pisanje motivacionih pisama, projekata, ličnih biografija itd.

Organizovanjem inženjerskih takmičenja, BEST Beograd teži ostvarenju jednog od osnovnih ciljeva svog delovanja - obogaćivanju procesa obrazovanja mladih inženjera i promociji društveno-relevantnih načina za razvijanje njihovih potencijala. Događaj će biti otvoren za sve zainteresovane posetioce koji će moći da uživaju u interesantnim ogledima i da prate prezentovanje takmičara, kao i izložbu naučnih radova.

Za više informacija posetite zvanični sajt ili Facebook stranicu manifestacije.


Izvor: best.rs, kancelarijazamlade.rs

arhiva novosti