Objavljeno: 04.11.2013

Danas počinje ''Job Fair 13- Kreiraj svoju budućnost!''


Danas počinje ''Job Fair 13- Kreiraj svoju budućnost!''
Sajam poslova za studente i diplomce tehničko - tehnoloških fakulteta "JobFair 13 - Kreiraj svoju budućnost!" održaće se 4. i 5. novembra 2013. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu. Deveti put zaredom studenti volonteri radiće na ostvarenju zajedničke vizije - smanjenju nezaposlenosti među mladima, obezbeđivanju kvalitetnog kadra poslodavcima i uspostavljanju bolje komunikacije u trouglu "studenti-kompanije-univerziteti"
JobFair je sajam nacionalnog karaktera, namenjen mladim inženjerima iz cele zemlje. Kao i prethodnih godina, studenti-posetioci će imati priliku da tokom trajanja manifestacije ostave svoj CV, a da ga naknadno dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup aktuelnim podacima o kandidatima i imati kontinuirani uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj.

U okviru edukativnog programa, konsultantske kuće i institucije prijatelji projekta održaće treninge na teme: "Pisanje CV-ja", "Razgovor sa poslodavcem", "I traženje posla je posao!", "Umreži se, poveži se". Takođe, posetioci će imati priliku da posete prezentacije kompanija učesnica kao što su Microsoft, Asecco, TeleSign Mobile, Grundfos, Ericsson, VIP, Infobip, JP Emisiona tehnika i veze. Na ovaj način mladi ljudi će imati priliku da saznaju više o aktuelnostima u struci, informišu se o radu uspešnih kompanija i unaprede znanja i veštine koje će im pomoći da se efikasnije predstave poslodavcima.

Organizatori JobFair-a su ove godine prepoznali značaj start-up kompanija, i podržavaju inicijativu mladih da pokrenu sopstveni biznis. U skladu sa tim, tema ovogodišnjeg Okruglog stola Sajma je "Preduzetništvo mladih u Srbiji". U planu su i panel diskusije otvorene za posetioce.

Projekat su podržali Univerzitet u Beogradu, Kancelarija za mlade Beograd, Srpska asocijacija menadžera, Univerzitetski Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, Fondacija NJKV Prestolonaslednika Aleksandra II, Fondacija "Ana i Vlade Divac" i mnoge druge relevantne institucije.

Za više informacija posetite zvanični sajt manifestacije.


arhiva novosti